Vragen over Stimorol en kauwgoms

 • Geen paniek! Het is niet aangeraden om een kauwgom in te slikken, maar het is niet gevaarlijk. In tegenstelling tot onjuiste veronderstellingen, blijft een kauwgom niet plakken aan de maag of aan de darmen, maar vindt hij zelf zijn baan naar buiten.

 • Het is vervelend om kauwgom onder je schoen te hebben plakken! Gooi je kauwgom in de vuilbak en spuw deze niet uit op straat. Het duurt maar liefst 5 jaar vooraleer de natuur hem afbreekt. Denk aan het milieu en aan de schoenzolen van degene die na je komt!

 • Wanneer er ergens een kauwgom op kleeft, volg dan volgend advies :

  Kleren :

  Een simpele regel die voor elk kledingstuk geldt: leg je kledingstuk in de diepvriezer. De kauwgom wordt hard en laat zich makkelijk verwijderen. Er zijn ook specifieke oplossingen die per materiaal verschillen.

  Meubels :

  Je kan deze wat moeilijker in de diepvries krijgen, dus wij raden aan om te werken met ijsblokjes of koude compressen, tot de kauwgom bevroren is. Vervolgens verwijder je de kauwgom voorzichtig met een mesje. Ook hier bestaan er een paar specifieke oplossingen, maar test je beter vooraf uit omdat ze je meubelstuk kunnen beschadigen.

  Tapijt :

  Je kan hier dezelfde manier gebruiken als bij de meubels. Een goed alternatief is het gebruik van een afkoelende spray zoals er bestaat in de sportwereld. In de tapijtenwinkel vind je ook sprays op basis van olie.

  Haren :

  Geen paniek, je moet je haar niet knippen! Breng gewoon wat olie aan op de zone in kwestie. Dit mag een olie zijn die wordt gebruikt in je eten, maar ook baby – of massageolie.

  Harde vloeren :

  In geval van harde vloeren, kan je de kauwgom simpelweg met een stevige spatel verwijderen, of in sommige gevallen met een oliespray. Sommige schoonmaakbedrijven gebruiken ook gespececialiseerde schoonmaakmiddelen om kauwgom te verwijderen.

 • Alle Stimorol kauwgoms zijn suikervrij en schaden de tanden niet. Knabbelen op een kauwgom stimuleert de productie van speeksel, reinigt de mond en de tanden en beschermt dus tegen tandplak.

 • De stichter van Stimorol: de Deen Holger Sørensen richtte in 1915 een snoepfabriek op. Hoewel kauwgoms nog een nieuwigheid waren, bracht hij toch in 1927 zijn eigen variant op de markt. Nadien naam zijn zoon het bedrijf over en zo onstond de legende van Stimorol.