Story Stimorol

1956

Stimorol is ontstaan in Denemarken, het merk werd ontwikkeld door Holder Sorenses. Wat startte als een keelpastille, werd uiteindelijk gecommercialiseerd onder de vorm van een kauwgom in 1956.

Het woord Stimorol is een samentrekking van de woorden « stimulerend» & « oraal », wat de positionnering van het merk bevestigd. De oorspronkelijke slogan «Stimorol zuivert elke keel» was dan ook een verwijzing naar de oorsprong van het product.

1959

In 1959 was een Nederlandse tabaksfabrikant zo onder de indruk van de unieke smaak van Stimorol kauwgoms, dat hij besloot deze te commercialiseren. Hij begon eerst met het exporteren naar Nederland en nadien volgde de rest van Europa.

1978

In 1978 werd de eerste suikervrije kauwgom gelanceerd. Dit was een immens succes, en dat is ook meteen de reden waarom vandaag het hele gamma van Stimorol suikervrij is.

Het merk, beheerd door Mondelez International, is marktleider op de Noord-Europese markt, voornamelijk in België, Denemarken, Nederland, Zweden en Zwitserland.

2014

In 2014 lanceerde Stimorol een nieuwe marketingcampagne met de slogan

Dare to open
your mouth

Hun ambitie is om iconisch te worden op vlak van het geven van zelfvertrouwen, in eender welke sociale situatie en zo aan te tonen dat de frisse en unieke smaak van Stimorol kauwgoms niet enkel de adem verfrist maar ook de geest, waardoor je genoeg zelfvertrouwen hebt om je mond open te doen en je vrij uit te drukken.

Wat je ook te zeggen hebt, of het nu briljant, grappig, moedig of uitdagend is, Stimorol maakt de baan voor je vrij. Good things happen when you dare to open your mouth !